Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2015 00:36 - Какво спира Турция да превземе Югоизточна България?
Автор: illuminate Категория: Политика   
Прочетен: 212 Коментари: 0 Гласове:
0



Време е всички български граждани да си зададем този прост въпрос. Защо Югоизточна България е все още в наши ръце, а не е преминала в пределите на турската държава.
Този въпрос не тревожи политическия ни елит, понеже той живее в друго измерение. Този въпрос не тревожи и българските пенсионери, понеже те едва оцеляват всеки месец с мизерната си пенсия. Също толкова незаинтересовани биха били и двата милиона емигранти, които зарязаха тази пародия на държава, тъй като вече са се уредели на запад. Когато направим проста сметка остават към 3-4 милиона души ( от които неясно колко роми ), които биха могли да защитават тази държава. От своя страна Турция е с население от 74 милиона души.

Тук идва логичният въпрос. Заслужаваме ли да живеем на тази територия, след като не можем да я управляваме и след като всички бягат от нея? Изненада ли ще бъде ако турската армия навлезе в България и се свика референдум за отцепване на части от нея? Руският модел в Крим беше много ясен и много ефективен. Когато референдум бъде свикан къде ще искат да отиде мнозинството мюсюлмани? Ще искат да останат в бедна България или да се присъдинят към Турция. Мисля, че отговорът е ясен.

Какво може да се направи? Може ли да бъде спрян един процес, който тече от десетки години? Добър аналог би бил студент, който не е учил за изпит и знае, че ще се провали, но все пак таи надежда, че ще може да препише и няма да остане на поправка.
По същия начин ние не "учихме" 25 години и времето за изпити дойде. Имигранти, Ислямска държава, финансови кризи, Украйна..
Винаги съм се чудил кое крепи България. Може би фактът, че територията ни вече е преразпределена и няма нужда никой да се бие за нея?

Не мисля, че този пост ще изненада някой. Все пак аз просто разсъждавам върху думите на Слава Севрюкова, която твърди, че това е възможен сценарии. Тъй като обаче в тази държава останаха твърде малко хора, то все по устремено вървим към него. Не вярвате? Тогава по-добре си пуснете един турски сериал по БТВ...




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: illuminate
Категория: Други
Прочетен: 57199
Постинги: 23
Коментари: 16
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930