Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2017 20:01 - Пари, коли, жени - всичко
Автор: illuminate Категория: Други   
Прочетен: 6915 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Този месец сложността се вдигна драстично. Минах на пълно работно време, опитвам се да се справя със стреса по всякакъв начин, парите са ми разпределени до стотинка и продължавам да се провалям с жените.

 

Стресът означава, че сме заплашени по някакъв начин в средата, в която се намираме. Мозъкът ни предпазва от опасности и един от механизмите е да използва стреса. Например имаме важна среща в 17 часа, а в момента е 10 часа. За мозъка това е заплаха и ние се стресираме. Ще се справя ли на тази среща или ще се изложа? Спомняш ли си как миналите пъти се излагаше?

7 шибани часа, в които мозъкът мисли всякакви сценарии какво ще стане и или подготвя планове, за да се справим, или прави планове за бягство. Колко услужливо. Всъщност причината да съм стресиран е че поех много отговорности на крехка възраст и хората очакват резултати от мен. Как стана така? Всъщност аз съм си виновен. Исках да постигна нещо повече - много повече, но нямах нужната подготовка. Това всъщност е нагледен пример, че не най-подготвеният кандидат заема дадена позиция, а този който я иска най-много.

 

В момента решавам проблема със стреса като подобрявам подготовката си и паралелно с това ходя на йога. Така, след може би година-две напълно ще съм решил проблема. Друг вариант би бил да се откажа от всички тези отговорности, които имам и да сменя фирмата с такава, в която има по-малко стрес. Планирам да се боря докрай и да видя какво ще стане. Колко ли още мога да издържа? Каква ли цена ще платя за всичко това или пък ще съм само на печалба?

 

Относно парите - отново се срещам с моя стар приятел - бедността. Всичките ми пари отидоха за личностно развитие, дрехи и храна. Струваха ли си ~2000 лева, които дадох за личностно развитие? Със сигурност. Но може би отново прекалих.

Бедността е може би най-добрият учител, който може да има човек. Но това не е учител, който просто ти нанася слабата оценка в бележника. Това е учител, който ти бие кроше, когато сбъркаш. Бедността може да бъде стимулираща, но едновременно с това и смъртоносна. Планирам това да е последната ми среща с нея. Писна ми вече.

 

За жените - от 1 година се опитвам да си намеря приятелка. Оказа се, че това е невъзможно. Не съм мускулест, висок и със сини очи. Не съм и богат наследник. Всъщност анализирах нещата и излезе, че искам приятелка, защото обществото очаква от мен да имам (или поне аз си мисля, че то очаква това от мен). Аз искам свобода и да харча парите си за смислени неща, а не за рози, подаръци и скъпи почивки. Защо си губих времето цяла година? Какво си мислех, че като съм във връзка всичко ще е розово и ще съм безкрайно щастлив? Да, наистина има двойки, при които се получават нещата и са щастливи, но това е по-скоро изключение.

Ако имах много повече пари, очевидно нещата щяха да стават много по-бързо. Но пък абсурдният ми характер пак щеше да ми пречи да съм щастлив. В крайна сметка сякаш няма смисъл да хабя повече усилия и е време да се фокусирам върху нещата, които ми носят резултат, а не върху имагинерно щастие. Но пък колко време ще издържа така?

 

Знам, че не трябва да пиша толкова дълги постове, но какво да се прави. В следващите постове мисля да доразвия тезите си за бедността и за жените. Ще бъде интересно.

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Съчувствия.
12.03.2017 23:51
Отмосно жените, потърсете феромони. Ако наистина тренирате йога, би трябвало да има резултат, освен ако сте попаднали на набеден треньор или калпава група. Желая ви успех! Мисля, че май го задлужавате. Напред!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: illuminate
Категория: Други
Прочетен: 56548
Постинги: 23
Коментари: 16
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031