Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2017 20:08 - Пука ли му на някой за хората?
Автор: illuminate Категория: Други   
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От доста време не бях писал и реших да направя един post.

Зимата беше доста тежка, може би най-тежката зима в живота ми. Заради кик-бокса и липсата на сън доста отслабнах, като бях постоянно на косъм да се разболея. Всъщност гледах да не се разболявам, понеже ако се разболея трябваше да взимам антибиотици, а това допълнително би влошило проблемите ми със стомаха. Паралелно с това трябваше да се науча да готвя, понеже храната от заведенията ми се отразяваше много зле. Между другото, ако някой има нужда да отслабне, вече имам доста ефективна програма - ще свали 10 килограма само за два месеца. Рецептата е много спорт, малко хранене и много стрес. Супер ефективно.

Оказа се, че това да се интересуваш от даден човек днешно време е супер ценно. Тук не говоря за лицемерно интересуване. Говоря за навлизане в дълбочина на историята на човека. Всъщност днешно време никой не се интересува от хората. Шефът се интересува да е готова задачата, в университета се интересуват да са предадени проектите, за да вземат пари, мъжете се интересуват от външния вид на жените, а жените от това колко пари имат мъжете. Някъде тук всичко се счупи. Къде останаха самите хора, техните мечти, техните качества и идеи? Да, външният вид и парите могат да бъдат оценка на това колко е постигнал човек и колко интересен би бил, но това невинаги е така. Понякога презентацията е изключително измамна и хора, които не могат да предложат нищо друго, се фокусират само върху презентацията. От сега нататък ще се стремя да навлизам в дълбочина на всеки един човек - да разбера какво иска от живота, какви планове има, през какви трудности е преминал. По този начин не само че човек се разтоварва, но и аз научавам много ценни и полезни неща.

Друго важно нещо, което научих е, че фокусът е от огромно значение. Досега никога не съм бил фокусиран - правя едно, мисля за друго, разсейвам се. Откакто започнах да ползвам pomodoro нещата коренно се промениха - мога да фокусирам целия си интелектуален капацитет за отрязък от време, което допринесе да се справям по-добре в работата и да правя много по-добри анализи.

Имах да казвам още неща, но post-ът стана твърде дълъг.

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: illuminate
Категория: Други
Прочетен: 56553
Постинги: 23
Коментари: 16
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031