Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2015 23:55 - Смисълът на живота
Автор: illuminate Категория: Други   
Прочетен: 645 Коментари: 0 Гласове:
3




Минаха много години откакто за първи път си зададох този въпрос. Трудният живот значително допринесе все по-настървено да търся отговора. По принцип хората, които водят лесен живот не биха се замислили над този въпрос, тъй като те няма да се сблъскат със сериозен проблем, който да ги накара да се замислят защо това се случва на тях.
Единственото, което исках е да постигна вътрешен мир - да знам, че нещата, които правя имат смисъл и че има някаква логика в това, което правим.

Без да увъртам направо ще формулирам извода, до който стигнах:
Смисълът на живота е да творим и да живеем в сътвореното.

Както виждате, това е максимално общо понятие, което според мен обхваща всички възможни понятия, които са изказвани за смисъла на живота.


Творение

Възможността за творение се пада на ограничен брой хора от обществото. Под творение можем да разбираме създаване на музика, на картини, на филми, на игри. Творение е много общо понятие, като бих включил към него създаване на фирми, на работни места, дори и на войни - общо взето всяко действие, което въздейства на голям брой хора.


Живот в сътвореното

От друга страна, хората, които са кармично обременени, или още са неопитни души са в лагера на тези, които трябва да живеят в сътвореното.
Тук идва и основният конфликт, който може да бъде забелязан много добре в България. Според мен, а и според някой източници, които съм следил, в България се прераждат развити души, които обаче са прегрешили в минали животи и чрез живота си тук те плащат. Тези души, които преди са творили и са имали контрол над себе си, сега трябва да работят за минимална заплата и да оцеляват.


Преход

Каквото и да правим ние сме в единия или в другия лагер, като има хора, които са някъде по средата, но така нито са успешни в творението, нито в живота в сътвореното.
Колкото и да се опитваме е трудно или почти невъзможно да преминем от единия в другия лагер. Представете си сценарист, който е принуден да работи като касиер в супермаркет - той ще има постоянни вътрешни конфликти. Така съдбата вече е определила в кой лагер да бъдем в сегашния живот, а кои сме ние да се борим с тази огромна сила.


Изводи

Може би някои очакваха, че ще пише, че смисълът на живота е любовта или нещо друго. Аз се стремях към възможно най-общото понятие и мисля, че съм го достигнал.
Започвам серията си от постове ударно, като може да очаквате още много интересни неща :)




Тагове:   живот,   смисъл,


Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: illuminate
Категория: Други
Прочетен: 57208
Постинги: 23
Коментари: 16
Гласове: 13
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930